Loading...

Over veganistisch eten

 

Waarom het belangrijk is na te denken over veganistisch eten

Veganistische voeding wint de laatste jaren aan populariteit. Steeds meer mensen proberen gezond en duurzaam te eten. Iedereen heeft een eigen reden om veganist te worden. Wij bieden een platform voor iedereen die op zoek is naar inspiratie om veganistisch te koken. Wij geloven niet in ’ismen’, maar willen simpelweg iedereen helpen die meer wil leren over veganistisch eten.
Iedereen zal zijn steentje moeten bijdragen om onze planeet te redden, op eigen tempo. Om u warm te maken voor veganisme, zetten we toch even enkele voordelen op een rijtje.

Drie redenen om veganist te worden

Iedereen heeft een eigen reden om veganist te worden. Wij bieden een platform voor iedereen die op zoek is naar inspiratie om veganistisch te koken. Wij geloven niet in ’ismen’, maar willen simpelweg iedereen helpen die meer wil leren over veganistisch eten.

 1. Veganisme is goed voor uw gezondheid

Is veganisme wel gezond? Het is een vraag die we wel vaker horen. Wij bundelen enkele artikels die aantonen waarom veganistisch eten goed is voor sporters, maar ook mensen die gewoon wat gezonder willen leven doen er goed aan.

 

 

2. Wie geen dierlijke producten consumeert, vecht voor dierenwelzijn

Voor vele veganisten is dierenwelzijn een belangrijke reden om veganistisch te worden. Door geen dierlijke producten te consumeren, neemt een veganist het op tegen mishandeling. Veel dieren hebben geen normaal leven en worden puur gekweekt om aan onze noden te voldoen, terwijl ook zij recht hebben op een waardig bestaan.

3. Minder vlees eten helpt de natuur

Eén van de meest effectieve manieren om milieuvervuiling tegen te gaan is het minder consumeren van vlees. Wist u dat wij vandaag de dag twee keer zo veel vlees eten als 30 jaar geleden? De massaproductie van vlees verspilt water, vervuilt de aarde en neemt meer plaats in dan evenwaardige gewassen.

Wie vaker veganistisch gaat eten zal met andere woorden

  • Minder geld uitgeven, omdat vlees vaak het duurste ingredient is van een gerecht 🎉
  • Zich gezonder voelen, mits een goed dieet 🙌
  • Meer energie hebben ☕️
  • Helpen om onze planeet duurzamer te maken 🌎
  • Dierenwelzijn promoten door een bewuste persoonlijke keuze 🐘
  • Nieuwe gerechten en smaken ontdekken als nooit tevoren 🌽

Wil je meer lezen over gezond veganistisch eten?

Kan ik als sporter veganistisch eten? Steeds meer topsporters kiezen voor veganistische voeding.

Veganistisch eten voor sporters

Hoe zit het met E-nummers, wat kan ik allemaal eten? Lees meer over dierlijke en niet-dierlijke e-nummers.

E-nummers en veganisme, lees het etiket

Heb je minder energie als je geen dierlijke producten eet? Helemaal niet! Met vegan porridge als ontbijt heb je gegarandeerd een energieke dag.

Kickstart je dag met vegan porridge

Wist je trouwens dat zoete aardappel heel gezond is? Zelfs daar kan veganistische burgers van maken.

Vegan burgers van zoete aardappel

Op zoek naar veganistische proteïne? Het zal je niet verrassen dat kidneybonen boordevol proteïne zitten. Er zit zo’n 7,8 proteïne in per 100 gram, meer dan genoeg.

Drie wijzes om kidneybonen in minder dan 15 minuten klaar te maken

Steeds meer mensen worden veganistisch om gezondheidsredenen. Wetenschappelijke rapporten zeggen dat een veganistisch dieet zorgt voor meer energie, een jonger voorkomen en algemene gezondheidsvoordelen. Het is natuurlijk essentieel om een goed en evenwichtig veganistisch voedingspatroon aan te houden. De veganistische recepten op deze website kunnen u daar hopelijk bij helpen.

Of volg enkele andere vegan blogs

The Vegan Society

Isa Chandra (Blog)

Earthlings (Docu)

Schrijf je hier in op onze nieuwbrief

 

Uitgekozen
Gegrilde turkse pepers