Loading...
Veganistische Recepten

3 Veganistische Avocado Desserts Waaraan Je Niet Kan Weerstaan

Avocado is in én het is gemakkelijk. Je kan het voor werkelijk alles gebruiken, dus ook voor onweerstaanbare desserts.

Deze drie veganistische desserts zijn om je duimen van af te likken.

Muntijs met avocado

De combinatie van avocado en kokosmelk geven deze geniale creatie een rijke ijstextuur. Avocado is rijk aan vezels, eiwitten en gezonde vetten, dus zelfs desserts kunnen gezond zijn!

Ingrediënten

  • 400 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 3 eetlepels agave nectar of ahornsiroop
  • 1 grote, rijpe avocado, geschild en ontpit
  • 200 ml licht verpakte spinaziebladeren
  • 50 ml licht verpakte muntblaadjes, plus extra voor garnering (optioneel)
  • 1/4 theelepel limoenschil
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 1250 ml ijsblokjes
  • 1 rijpe ananas, geschild en in stukjes gesneden
  • 250 ml verse bramen of frambozen, voor garnering (optioneel)

Bereiding

Plaats kokosmelk, 1 eetlepel kokosolie, agave nectar of siroop, avocado, spinazie, munt, limoenschil, vanille en ijsblokjes in de blender. Puls tot alle ingrediënten goed zijn gemengd.

Giet de ijsmachine vol en draai volgens de instructies van de fabrikant. Of giet het mengsel in een broodpan en plaatsdeze in de vriezer voor ongeveer 2 tot 3 uur. Roer het ijs een of twee keer om in de vriezer om eventuele grote ijsblokken te breken.

Verwarm de grillpan op middelhoog vuur voor. Snijd ananas in ringen van 1,25 cm. Als je wilt, kun je de kern verwijderen met een kleine, ronde koekjesvorm. Borstel ananasringen licht met de resterende 1 eetlepel (15 ml) kokosolie en kook op de grill tot ze goudbruin en gekarameliseerd zijn, ongeveer 1 minuut per kant.

Verdeel om te serveren de gegrilde ananasschijfjes onder serveerschalen en werk af met een royale schep avocado-ijs. Garneer met bessen en extra munt, indien gewenst.

Elke portie bevat: 334 calorieën; 3 g eiwit; 26 g totaal vet (19 g verzadigd vet, 0 g transvet); 28 g totale koolhydraten (18 g suikers, 6 g vezels); 21 mg natrium

Mousse van framboos en avocado

Dit eenvoudig dessert is licht en verfrissend. De mix van cashewnoten en avocado betekent dat de mousse super rijk is, terwijl chiazaadjes en cashewnoten stiekem ook proteïnen bevatten.

Ingrediënten

  • 1 1/2 kopjes (350 ml) verse of ontdooide bevroren frambozen
  • 1 avocado, ontpitte en vlees schepte uit
  • 1/2 kop (125 ml) rauwe cashewnoten, geweekt gedurende 4 uur
  • 1 eetlepel (15 ml) chiazaad
  • 1 eetlepel (15 ml) ahornsiroop
  • 2 theelepel (10 ml) vanille-extract

Bereiding

Mix alle ingrediënten in keukenmachine of blender. Pureer tot een gladde massa. Verdeel het mengsel over 4 glazen; bedek en laat afkoelen gedurende 2 uur in de koelkast.

Each serving contains: 221 calories; 5 g protein; 16 g total fat (2 g sat. fat, 0 g trans fat); 20 g carbohydrates (6 g sugars, 8 g fibre); 7 mg sodium

Key lime avocado cupcakes

Het beste houden we voor het laatst natuurlijk. Er is avocado in zowel de cupcake als in de frosting. Deze cupcakes vergen wel een beetje werk – je zal vitamine C-poeder in een speciaalzaak moeten zoeken – maar ze zijn het waard. Veel geluk met het vinden van speciale key lime limoenen!

Ingrediënten

  • 1 1/2 kopjes (350 ml) glutenvrije gerolde haver
  • 1/4 kop (60 ml) kokosbloem
  • 3 eetlepels (45 ml) gemalen lijnzaad
  • 1 theelepel bakpoeder (5 ml)
  • 1/4 theelepel (1 ml) zeezout
  • 1/4 kop (60 ml) gepakte Medjool-dadels
  • 2 eetlepels (30 ml) avocado-olie
  • 1 tl (5 ml) limoenschil
  • 1/4 kop (60 ml) gepureerde avocado
  • 1/2 kop (125 ml) amandelmelk
  • 1/4 kop (60 ml) water
  • 1 tl (5 ml) appelazijn
  • 1 theelepel (5 ml) vanille-extract
  • glazuur
  • 1/2 kop (125 ml) rauwe cashewnoten
  • 1/2 kop (125 ml) kokend water
  • 2/3 kop (160 ml) puree van avocado
  • 1/2 kop (125 ml) kokosolie, gesmolten
  • 1/4 kop (60 ml) agave nectar
  • 2 eetlepels (30 ml) limoensap
  • 1 tl (5 ml) limoenschil
  • 1 theelepel (5 ml) vanille-extract
  • 1/2 theelepel (2 ml) vitamine C (ascorbinezuur) poeder

Bereiding

Warm de oven voor op 180 C. Plaats bakpapier in 12 cupcake kopjes.

Mix haver, kokosmeelmeel, gemalen lijnzaad, bakpoeder en zeezout in de keukenmachine of blender. Meng totdat grof meel gevormd is. Voeg ontpitte dadels, avocado-olie en limoenschil toe en meng tot het volledig is verwerkt.

Meng in een middelgrote kom avocado, amandelmelk, water, appelciderazijn en vanille-extract. Voeg het bloemmengsel toe en pureer alle ingrediënten tot ze volledig opgenomen zijn (het mengsel zal zeer dik zijn).

Verdeel het beslag gelijkmatig over de 12 cupcake kopjes. Strijk de bovenkant van het beslag glad met de achterkant van een kleine lepel. Bak gedurende 25 tot 30 minuten. Laat afkoelen.

Om het glazuur te maken, combineer cashewnoten en kokend water in een blender of keukenmachine. Pureer tot een gladde massa. Laat het mengsel 5 minuten afkoelen. Voeg avocado, kokosolie, agave nectar, limoensap, limoenschil, vanille-extract en vitamine C-poeder toe. Pureer tot een gladde massa. Bedek en koel 2 uur in de koelkast voordat u de cupcakes glazuurt.

Laat 12 uur rusten.

Elke portie bevat: 251 calorieën; 4 g eiwit; 18 g totaal vet (9 g verzadigd vet, 0 g transvet); 21 g koolhydraten (6 g suikers, 3 g vezels); 164 mg natrium

Bron: https://www.alive.com/food/7-vegan-avocado-desserts-you-wont-believe/

Zo dit waren ze dan. Wil je binnenkort ons gratis e-book ontvangen met meer dan 10 veganistische desserts? Schrijf je dan zeker in op onze nieuwsbrief!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uitgekozen
Gegrilde turkse pepers