Loading...
Vegan LifestyleVeganistisch Algemeen

Dag 22: Nuttige apps voor vegans

Op restaurant gaan als vegan, het eten van bepaalde voedingsmiddelen of gebruiken van specifieke cosmeticaproducten, het is niet altijd evident. Daarom lichten we in dit artikel een aantal nuttige apps voor vegans toe die je helemaal gratis op je smartphone kunt installeren. Elk hulpmiddeltje is meer dan welkom als vegan, zeker voor startende vegans. Hierbij alvast onze favorieten!

Instagram

We trappen even een open deur in, maar dit is een absolute topper. Wie de hashtag #vegan gebruikt krijgt maar eventjes een waslijst aan foto’s waarvan het water je in de mond komt! Veel Instagrammers posten dagelijks foto’s van al het lekkers dat ze eten. Instagram biedt een schat aan inspiratie.

In een vorig artikel schreven we al eens over onze favoriete Vegan Instagrammers, maar er zijn er honderden om te volgen! Vergeet ook zeker niet onze eigen Veganistisch Eten Instagrampagina te volgen voor updates en foto’s die niet op onze blog komen.

Tripadvisor

Een andere grote speler is Tripadvisor. De site geeft je niet enkel de optie om te kiezen voor Vegan Friendly restaurants, je krijgt er ook nog eens een rating bij. Dankzij een link naar de site van het restaurant zelf kun je meteen even neuzen in de menukaart.

Deze app staat bovenaan op mijn favorietenlijstje van nuttige apps voor vegans omdat deze ook restaurants geeft die een gemengde menukaart hebben. Handig wanneer je op restaurant gaat met niet-vegans ook! Volgend weekend staat er namelijk bij Veganistisch Eten een weekendje naar York gepland. Dankzij Tripadvisor heb ik al een shortlist van te bezoeken vegan hotspots aangemaakt! Verslagje volgt uiteraard!

HappyCow

HappyCow is een handige app om op je smartphone te hebben. Naast vegetarische en veganistische restaurantjes kan je overal ter wereld ook op zoek gaan naar dieetwinkels, biomarktjes etc. De foto’s doen je al helemaal honger krijgen en dankzij de tips van gebruikers krijg je ook handige reviews.

We houden van deze app omdat deze de keuze geeft om ook met non-vegans op restaurant te gaan én omdat de bio- en natuurwinkels ook worden opgelijst. Dit is zeker handig wanneer je zelf wilt koken op reis bijvoorbeeld.

Diverse apps voor vegans

Naast de grote spelers zijn er heel wat leuke minder bekende apps voor vegans:

  • Green Kitchen
  • Taste of Vegan Recipes
  • Butcher goes vegan (grappig spelletje!)
  • The vegan diet – a complete guide for beginners

Welke apps voor vegans vind jij onmisbaar op je smartphone? Zijn er ook leuke Nederlandstalige apps die jij regelmatig gebruikt?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uitgekozen
Gegrilde turkse pepers