Loading...
Veganistische Recepten

Dag 21: Makkelijk vegan diner met restjes

Ik had blijkbaar zin in paprika vandaag! Of ik had weinig inspiratie… Zou ook kunnen… Anyway, inspiratie of niet, dit gerechtje dat voornamelijk uit restjes verwerken én paprika bestaat is heerlijk! Het is een stevige portie, dus ideaal voor na een goeie work-out of lange werkdag! Haal je beste kookkunsten maar boven, we gaan restjes verwerken in dit heerlijke Vlaamse Buddha Bowl geïnspireerd diner!

Check je koelkast

Ik had nog een restje flageoletboontjes in de koelkast staan en wat courgette, paprika en ui in sojaroomsaus van gisterenavond en gekookte spaghetti. Ik maak namelijk altijd veel spaghetti klaar, dit kan perfect in de lunch ook gebruikt worden met wat vegan pesto of wat geprakte avocado. Er lag nog een verloren paprika, een rijpe avocado en voor de rest ben ik even gaan graven in de voorraadkast.

En we kunnen aan de slag, als basis dus de spaghetti left-overs. De flageoletboontjes had ik deze week al gewoon rauw gegeten en wou wat afwisselen. Nu heb ik hier  een half blikje tomaat, wat sambal en sojaroom aan toegevoegd, afgekruid met wat peper en zout. Op het einde heb ik er ook nog wat gistvlokken op gesnipperd.

Hak de rijpe avocado in wat blokjes en de snij de paprika in reepjes. Omdat ik zin had in een lekkere maaltijd maar minder zin om lang in de keuken te staan heb ik gewoon de reepjes paprika met wat groentebouillon in poeder en wat olie in de microgolfoven klaargemaakt.

Dresseer dit alles in een potje en geniet van de restjes verwerkt in een heerlijk nieuw diner!

Indien gewenst kun je er nog volgende ingrediënten aan toevoegen:

  • Een soort rauwe groente, bij voorbeeld wat komkommer in reepjes of wortelen
  • Gestoomde broccoli of bloemkool
  • Zwarte olijfjes, zo natuurlijk mogelijk
  • Een soort spread, hummus, muhammara,…

Hoe verwerk jij graag je restjes? Of blijven er weinig restjes over na het avondeten?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uitgekozen
Gegrilde turkse pepers