Loading...
Veganistische Recepten

Dag 17: 3 x veganistisch avondmaal met kidneybonen in 15 minuten

Vegan avondmaal met kidneybonen

Je komt ‘s avonds thuis, met een stevige werkdag achter de rug en beseft dat je eigenlijk geen zin meer hebt om veel te koken maar je hebt zin in kidneybonen. Hoe kun je toch nog een veganistisch avondmaal met kidneybonen klaarstomen – letterlijk en figuurlijk – zonder uren in de keuken te moeten staan? Je wilt graag een evenwichtig gerecht dat toch klaar is in een kwartiertje? Hou steeds een blik kidneybonen op voorraad, dankzij dit gezonde ingrediënt tover je snel een gezond potje op tafel. Volgende drie receptjes doen je al helemaal watertanden!

Pittige bonenschotel met parelcouscous

Dit snelle en veganistische avondmaal met kidneybonen is geschikt om een gezond grote honger te stillen. Maak het klaar op één van de koude herfstavonden die er straks staan aan te komen. Dankzij de pittige sambal die erin verwerkt werd warm je lekker op vanbinnen!

De ingrediënten voor één persoon

 • 100/150 gram parelcouscous per persoon
 • 2 grote wortelen
 • 1 grote ui
 • Half blik gepelde tomaten
 • Half blik kidneybonen
 • Olie om te bakken
 • Naar smaak: lookpoeder, zout en peper, sambal, paprikapoeder, bouillon, currypasta

Snij de wortelen in schijfjes en kook ze in een goede hoeveelheid water met bouillon. Kook straks ook de parelcouscous met de wortelen samen zodat ze op hetzelfde moment klaar zijn om af te gieten en te serveren. De wortelen moeten ongeveer 10 minuten koken.

Doe ondertussen ook de olie in een pan en laat die wat opwarmen, giet de bonen af en bak ze in de olie, voeg hierbij de kruiden/currypasta/sambal en de gepelde tomaten uit blik. Laat dit op een gemiddeld vuurtje sudderen terwijl de parelcouscous en wortelen verder garen.
Voeg dit alles samen in leuk kommetje, zoek jezelf een dekentje, nestel je in de zetel en genieten maar van dit snelle veganistische avondmaal met kidneybonen!

Snelle tortilla met kidneybonen

Kidneybonen worden hoofdzakelijk gebruikt in de Mexicaanse keuken, dus laten we ons voor het volgende vegan recept ook door Mexico inspireren. Wraps zijn alsmaar populairder en een heel dankbaar product voor een vegan. Je kunt er allerlei groentjes in kwijt en met wat ketchup, veganaise of edelgistvlokken breng ze zo extra op smaak.

Voor twee snelle tortilla’s gebruik ik:

 • 2 tortilla pannenkoeken
 • Half blik kidneybonen, uitgelekt
 • Avocado, in blokjes gesneden
 • Dikke ui
 • Plantaardige olie om te bakken
 • Een rode paprika in reepjes gesneden
 • Rauwe rode kool, fijn gesneden
 • Sausjes naar smaak: ketchup, veganaise, sambal

Snipper de ui en bak deze samen met de paprika tot ze beiden een mooi kleurtje krijgen en kruid met peper en zout.
Warm de tortilla’s in de microgolfoven ongeveer een minuutje, voeg ondertussen de kidneybonen toe aan de pan en warm deze goed mee, ze hoeven niet meer te bakken.

Stel je tortilla samen: Ik smeer eerst graag wat sausje op de tortilla zelf, hierop leg ik de rode kool, daarna het mengsel van warme ingrediënten en werk af met de avocado. Rol je tortilla stevig op! Wederom een heerlijk veganistisch avondmaal met kidneybonen om je vingers van af te likken!

Frisse vegan salade met kidneybonen

Krijg je maar niet genoeg van je veganistisch avondmaal met kidneybonen? Kidneybonen passen perfect in stevigere gerechten, maar ook voor het malen van lichtere salades kun je ze goed gebruiken. Het volgend receptje is ontwikkeld voor de lichte honger!
De ingrediënten voor één salade:

 • Half blik kidneybonen
 • 3 EL maïs
 • Een frisse tomaat in blokjes gesneden
 • Komkommer, geschild en in blokjes gesneden, evenveel als de tomaat
 • 1 EL gesneden bieslook
 • 2 EL gesneden bladpeterselie
 • 3 EL gesnipperde pittige rucola
 • 1 EL gehakte walnoot

Maak een dressing van: Extra vierge olijfolie, balsamico azijn, wat oregano en peper en zout om dit over de salade te sprinkelen. Ook lekker met een paar blaadjes verse babyspinazie!

 

Natuurlijk, lekker en klaar in 1,2,3… Meer hoeft dat toch niet te zijn? Serveer met een goed krokant stuk stokbrood!

Hoe tover jij een blik kidneybonen om tot een veganistisch avondmaal met kidneybonen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uitgekozen
Gegrilde turkse pepers