Loading...
Veganistische Recepten

Dag 18: Vegan snack – gegrilde Turkse pepers

Gegrilde turkse pepers

Deze ochtend ben ik toch weer eventjes binnengewipt bij de Turkse supermarkt. Dat ik hier graag mijn inkopen doe las je al eerder in een post. Aan de voordeur stond een grote bak met zakjes pepers en ik was meteen verkocht! Ik kon nog kiezen tussen de milde en de pikante versie, toch maar eerst de milde geprobeerd. Vanmiddag stonden de gegrilde Turkse pepers al op tafel… Zo lang duurt dat hier! Gelukkig kosten ze nog geen euro voor een volledige zak en zijn ze klaar in een wip want ze waren ook héél snel verdwenen in onze buik… Hierbij het receptje voor heerlijk pittige gegrilde Turkse pepers! Perfect als vegan snack of voor op de boterham.

Wat heb je nodig voor gegrilde Turkse pepers?

  • Uiteraard… de pepers zelf!
  • Plantaardige olie
  • Grof zeezout
  • Gedroogde oregano

Gegrilde turkse pepers

Na het wassen en drogen van de pepers heb ik de hoedjes er afgesneden. Het is namelijk zo dat de scherpte van de peper hoofdzakelijk in de pitjes en de zaadlijsten zit. Peuter er wat pitjes en zaadlijsten uit en hou deze eventueel aan de kant, je kunt deze perfect drogen om in het voorjaar je eigen Turkse pepers te zaaien! Hou je niet van pikant? Snij de pepers dan overlangs door en haal er alles uit, dan hou je enkel nog de zoete smaak van de milde peper over. Opgelet, dit kan ik niet garanderen voor pikantere pepers!

Verwarm de oven voor op de maximale stand en laat de bankplaat er in tijdens het voorverwarmen. Hussel ondertussen de pepers door wat plantaardige olie en bestrooi met zeezout. Gooi ze op de hete bakplaat en zet ze bovenaan in de oven. Blijf in de buurt want dit kan snel gaan! Draai je gegrilde Turkse pepers af en toe eventjes om zodat ze overal een mooi gegrild randje krijgen.

Laat afkoelen en bestrooi met wat oregano naar smaak!

Bij de lunch of als snack

Ik ga eerlijk zijn, wat boter, of toch een vegan alternatief ervoor,… dat geeft toch wat extra smaak aan je boterham, niet? Deze gegrilde Turkse pepers vind ik het einde op een krokant stukje brood, wat plantaardige boter erop en dan zo’n peper erbij… Less is more in dit geval!

Wil je toch wat more? Tussen een bruine boterham: hummus smeren, zwarte olijven in schijfjes, wat extra vierge olijfolie en deze warme, nog half knapperige gegrilde Turkse pepers. Wat een feest als snack of tussen je boterham ‘s middags!

Hoe eet jij liefst dit soort gerechtjes? Als tussendoortje of toch liever bij de lunch?

Gegrilde turkse pepers

Gegrilde turkse pepers

Gegrilde turkse pepers

Gegrilde turkse pepers

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uitgekozen
Gegrilde turkse pepers