Loading...
Vegan Lifestyle

Dag 10: Food Factory Rotterdam voor vegans!

Deze post komt een dagje te laat en dat komt omdat ik soms iets te enthousiast ben! Gisteren had ik een dagje Rotterdam gepland en was er helemaal van overtuigd dat ik nog de tijd zou hebben om iets te schrijven… Niet dus! Maar m’n bezoekje aan de stad heeft me wel geïnspireerd voor een leuke post op dag 10! En omdat ik deze achterstand goed wil maken, schrijf ik vandaag ook meteen de tip voor dag 11, veel leesplezier.

Nieuwe trend

Food Factories zijn hot! Elke grootstad heeft wel één of ander leegstaand pand dat sinds kort omgetoverd werd tot een walhalla van hapjes en hipsters. Gisteren ben ik gaan eten in de Fenix Food Factory in Rotterdam en ben er goed verwend geweest! Denk maar aan allerlei tapenades, couscous met lekkere groentjes, rode bietensalade met munt, hummus… noem maar op. Dit alles doorgespoeld met een verse sinaas-gembersap en de innerlijke mens was weer heerlijk aangesterkt om de rest van de stad te voet te verkennen!

Food Factory: voor elk wat wils

Ook de grotere steden bij ons hebben hun Food Factories, denk maar aan de Holy Food Market in Gent of de Mercado in Antwerpen. Het leuke aan dit soort concepten is dat iedereen kan eten waar hij zin in heeft. Ben je met je niet-vegan vrienden op stap en krijgen jullie een hongertje, dan is een food factory of market een ideale keuze!

Wat ik persoonlijk ook heel fijn vind aan dit soort etablissementen is de sociale sfeer die er hangt. Vaak staan er lange tafels of een toog waar iedereen naast elkaar gezellig zit te eten. Het duurt dan ook niet lang voor je in gesprek bent met je buur. Je leert dus niet alleen nieuwe smaken en keukens kennen, maar wie weet heb je ook nog waardevolle ontmoetingen!

Kortom, een food factory of market bezoeken als vegan is een absolute must. Ben jij al eens in de Holy Food Market of Mercado geweest? Wat waren jouw bevindingen? Had je voldoende vegan alternatieven?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uitgekozen
Gegrilde turkse pepers