Loading...
Veganistische Recepten

Dag 9: Vegan burgers van zoete aardappel

Een heerlijk en smaakvol receptje dat in een handomdraai klaar is en waarmee je de rest van de zoete aardappel van deze week verwerkt. Deze vegan burgers van zoete aardappel vragen maar drie hoofdingrediënten en kruiden naar smaak. Als je zin hebt in een vegan burger maar niet de tijd om met de keukenmachine aan de slag te gaan, dan is dit een perfecte oplossing.

Zoete aardappelen

Deze vegan burgers van zoete aardappelen smaken heel erg naar een burger van op de barbecue. Je combineert zoete aardappel met pittige ui en veel kruiden. Het zomerse gevoel van eten in de tuin met vrienden komt zo weer naar boven! Zoete aardappel is rijk aan magnesium en vitamine B6. Als je groene vingers hebt is dit zelfs een gewas dat makkelijk in je eigen tuin te verbouwen is. Eigenlijk heb je zelfs voldoende aan een grote diepe bloempot voor een paar knollen.

Het is een ingrediënt dat je veel zult terugvinden in de veganistische keuken. Je kunt er enorm mee variëren, denk maar aan onze zelfgemaakte chips, lekkere curry’s of de burgers van zoete aardappel beschreven in dit recept. Ik serveer deze burgers graag tussen een broodje met wat verse tomaat, sla en gebakken en gedroogde uitjes.

Het recept

Het recept is eigenlijk heel eenvoudig. Voor de vijf burgers van zoete aardappel op de foto gebruikte ik:

  • 2 middelgrote geschilde zoete aardappels
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 3 eetlepels bloem
  • Kruiden: 1 theelepel gedroogde gember, 1 theelepel garam massala en peper en zout naar smaak

Het gebruik van een overdaad aan kruiden geven deze burgers van zoete aardappel veel pit en smaak!

Rasp de zoete aardappel en duw ze samen met de ui in een puntzeef zodat er zoveel mogelijk vocht verdwijnt, zo bakken deze vegan burgers het makkelijkst. Eens je het meeste vocht er hebt uitgeknepen meng je de groentes in een kom samen met de kruiden en de bloem. De bloem heb je nodig voor een goede binding.

Nu is het gewoon een kwestie van afbakken. Ik gebruikte kokosolie omdat deze olie naar mijn mening het beste werkt als je iets lekker krokant wilt bakken. Zorg dat je pan en olie goed heet zijn wanneer je de burgers erin legt. Dit zal ervoor zorgen dat de zoete aardappel meteen bakt en niet begin te stoven in je pan.

Ziezo, en nu: aan de slag!

Smakelijk!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uitgekozen
Gegrilde turkse pepers