Loading...
Vegan Lifestyle

Dag 8: De enige vegan in het gezin

Je bent deze maand vol goede voornemens gestart aan de Vegan Campagne maar niet al jouw gezinsleden waren even enthousiast. Hoe pak je het aan als je de enige vegan in het gezin bent? Kies je ervoor om enkel deze maand vegan te eten of ook op de langere termijn? Gelijk hoe, het is een uitdaging als de andere gezinsleden deze voedingskeuze niet maken. Op dag acht geven we je alvast een paar tips over hoe je je als enige vegan in het gezin toch comfortabel voelt!

Stop met het counteren van tegenargumenten

Dit klinkt zeer bekend in de oren voor veel vegans of vegetariërs. Je krijgt steeds maar de vraag waarom je nu eigenlijk eet zoals je eet. Het is inderdaad belangrijk om je overtuiging kenbaar te maken aan je omgeving. Wie weet kun je anderen motiveren om ook af en toe eens vegan te eten. Alle beetjes helpen uiteraard!

Maar als je de enige vegan in het gezin bent, en zeker wanneer je pas deze veranderingen doorvoert, zal je wat uit te leggen hebben. Je zult vol goede bedoelingen de tegenargumenten van je familie en vrienden counteren. Maar wanneer deze blijven komen heeft het geen zin om hier verdere energie aan te besteden. Door te aanvaarden dat je hen niet zal kunnen overtuigen zullen zij misschien hetzelfde over jouw beslissingen denken. Vermijd dat alle tafelgesprekken vanaf nu over veganisme gaan, hetzij dat men oprecht geïnteresseerd is uiteraard!

De enige vegan in het gezin? Own it!

Ga de uitdaging aan en haal de beste chef in je naar boven! Zoek verrassende, afwisselende en smaakvolle vegan gerechten en verras je familie een avond op een heus vegan diner! Zelfs al kiest jouw gezin er niet voor om ook vegan te worden kan het al bevrijdend zijn om hen te laten zien dat je vanaf nu niet zomaar hoeft te leven op sla en notenmelk.

Spreek bijvoorbeeld met hen af dat je allen samen één avond per week vegan eet en dat jij telkens een leuk en inspirerend gerecht op tafel zult toveren. Kies voor de favoriete vegan ingrediënten van je familie, je wilt hen aan jou kant houden hè!

Verantwoordelijke voor de aankopen

Als je zelf verantwoordelijk bent voor de aankopen van voeding in het gezin, dan is het iets makkelijker om je shoppings te organiseren. Als iemand anders in het gezin de boodschappen doet, help hen dan hierbij aan de start van je vegan reis. Misschien heb jij al heel veel gelezen over veganisme en weet je welke ingrediënten wel en niet kunnen aangekocht worden. Verwacht dat niet meteen van je familieleden als jij de enige vegan in het gezin bent.

Schrijf een boodschappenlijstje en suggereer een aantal receptjes die met deze boodschappen kunnen gemaakt worden. Dit zal veel comfortabeler voelen voor de persoon in jouw gezin die de aankopen van voeding doet. Wederzijds begrip en duidelijke communicatie, meer is er niet nodig om comfortabel te zijn als vegan in een gezin van omnivoren!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uitgekozen
Gegrilde turkse pepers