Loading...
Vegan Lifestyle

Dag 7: Vegan motivatie

Vegan motivatie

Na een weekje EVA Easy Vegan Campagne zoek je misschien naar wat vegan motivatie. Als beginner is het steeds wat zoeken naar veganistische alternatieven voor je dagelijkse eten. Daarnaast kan het soms een duwtje in de rug geven wanneer je wat motiverende berichten ziet. Dit soort vegan motivatie kan zowel het positief belichten zijn van de veganistische levensstijl als het onder ogen zien van de negatieve vleesindustrie. Na het bekijken van de reportage op VTM van Cathérine Moerkerke op stap met Animal Rights kiezen we er vandaag voor om je wat extra vegan motivatie te geven.

Positieve vegan motivatie!

Vul je YouTube playlist, Twitter of Instagram account met positieve vegans! Het is heerlijk om te kijken naar de energieke mensen die hun kanaal volledig wijden aan hun vegan levensstijl. Dankzij mooie foto’s, inspirerende recepten en leuke vlotte filmpjes voel je je gesteund in je vegan reis! De vegans die mij steeds de nodige vegan motivatie geven zijn de volgende:

De ogen niet sluiten

Ik verkies de positieve motivatie boven de harde beelden van de vleesindustrie. Toch mogen we er als vegans onze ogen niet voor sluiten. Het lijkt me geen goed idee om een niet-vegan te overtuigen met behulp van foto’s of filmpjes van dieren in nood. Deze shocktherapie heeft voornamelijk een invloed op korte termijn. Toch zijn er een aantal films die algemeen gezien worden als zeer realistische films die de vegan motivatie kunnen ondersteunen:

  • Earthlings
  • Forks over knives
  • Cowspiracy

Net vanavond werd er op onze eigen Vlaamse televisie, namelijk op VTM in het programma Cathérine, een reportage getoond over Animal Rights. Cathérine Moerkerke ging samen met een onderzoeksteam van Animal Rights binnen in een legbatterij waar 130.000 kippen worden gehouden. De reportagemaakster zelf vertelde later dat ze sindsdien geen ei meer heeft aangeraakt. Wie het programma gemist heeft kan nog even het introductiefilmpje HIER bekijken.

Welke YouTubers, reportages of films helpen jou als vegan motivatie? Kies je voor de positieve of negatieve beelden of lijkt een mix jou ook het best?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uitgekozen
Gegrilde turkse pepers