Loading...
Vegan Lifestyle

Dag 4: Op restaurant gaan als veganist

Veganist restaurant

Het is weekend en dan gaan we graag met vrienden uit eten. Op restaurant gaan als veganist, dat is niet zo eenvoudig, zeker als je beginnend vegan bent of je hebt ingeschreven voor een maandje EVA Easy Vegan Campagne. Je wilt graag met je vrienden op stap, maar wilt liever niet dat het hele gezelschap zich moet aanpassen aan jouw eetgewoontes? Met deze volgende tips zal je relaxter het weekend kunnen starten en gezellig met je vrienden uit eten gaan als vegan!

Kies een vegan restaurant

Dit is natuurlijk de makkelijkste oplossing, je kiest een veganistisch restaurant. Op die manier ben je uiteraard helemaal zeker dat je alles mag eten wat op de menukaart staat. Ook veel veggie of biologische restaurants hebben een veganistisch alternatief op de kaart. Zeker in grootsteden is het niet meer uitzonderlijk om een veganistisch of vegetarisch restaurants te vinden. Wie wat meer buiten de stad woont zal soms iets minder keuze hebben.

Als je met een uitgebreid gezelschap op restaurant gaat, en je bent de enige vegan, dan zal de keuze ook niet snel vallen op een veggie of vegan restaurant. Daarom is het goed om enkele andere alternatieven te hebben waar iedereen zijn gewenste gerecht kan eten.

Informeer op voorhand

Wil je op traditioneel restaurant gaan als veganist, dan moet je je een beetje voorbereiden. Het eenvoudigste is eigenlijk om het restaurant een belletje op voorhand te geven. Laat hen weten dat je er graag zou komen eten maar dat er één of meerdere vegans in het gezelschap zijn. Laat het restaurant de keuze. Als ze zich niet comfortabel voelen bij het koken van een vegan gerecht, maak het hen dan ook niet ingewikkeld. Indien we willen dat onze omgeving onze keuzes respecteert, moeten wij ook respect hebben voor de drukke service waar een restaurant zich de zaterdagavond in bevindt.

Een aantal types restaurants waar het makkelijker is om als vegan wat te vinden op de menukaart:

  • Italiaanse restaurants: Bij de Italiaan kun je als vegan meerdere gerechten vinden die bij je eetgewoontes past. Denk maar aan een lekkere pasta (zonder eieren) met groenten of een veggie pizza. Vraag gewoon aan de keuken om geen kaas te gebruiken op de gerechten die jij bestelt.
  • Aziatische restaurants: Heel vaak bieden Aziatische restaurants gerechten met tofu of  gerechten die puur uit groenten bestaan. Kies natuurlijke rijst, want noedels bevatten soms eieren. Let ook op met bouillon die gebruikt wordt, maar dit kun je op voorhand zeker eens navragen.

Op restaurant gaan als veganist: geen issue!

Uiteindelijk heeft elk restaurant groentjes, aardappelen of deegwaren waar een eenvoudig gerechtje kan mee gemaakt worden. Vermijd zeker geen traditionele restaurants als je vegan bent. Als we stelselmatig de vraag naar vegan gerechten in traditionele restaurants gaan stellen, dan zullen zij op termijn kun menukaart misschien ook aanpassen. Heb wel steeds respect voor het restaurant waar je gaat ook. Wees dankbaar voor de extra moeite die zij voor jou doen, uiteindelijk vraag je naar een extra inspanning van hun kant ook.

Maar nu, ga heen en bezoek gezellig een restaurant met je vrienden vanavond!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uitgekozen
Gegrilde turkse pepers