Loading...
Veganistisch Algemeen

EVA Easy Vegan: maak een planning

Zoals je eerder kon lezen in een vorig artikel lanceert EVA vzw tijdens de maand november de ” EVA Easy Vegan Campagne”. Na de campagnes “Dagen zonder Vlees” en “Donderdag Veggiedag”, die beiden een groot succes zijn geworden, hopen wij dat ook deze nieuwe campagne veel bijval zal krijgen! Overschakelen naar een veganistische levensstijl is niet evident, maar hoeft ook geen groot obstakel te zijn. Wij van Veganistisch Eten zullen tijdens deze periode elke dag een nuttige tip op onze website en Facebookpagina posten. Zo kom jij jij deze maand zonder dierlijke producten met glans door!

Een planning geeft rust

Ok, heel eerlijk, ik ben een slechte planner! Spontaniteit beschrijft mijn persoonlijkheid zeer goed. Ik ben dus misschien slecht geplaatst om mensen te motiveren om een planning te maken. Maar het helpt absoluut als je een switch in levenswijze wilt maken en de EVA Easy Vegan challenge tot een goed einde wilt brengen.
Dankzij een planning vermijd je het vervallen in oude niet-veganistische gewoontes. Het beste voorbeeld start misschien al vandaag. We zijn nu 31 oktober en morgen gaat de nieuwe campagne van start. Morgen is het weliswaar 1 november, dit betekent dat nagenoeg alle winkels hun deuren gesloten houden wegens het herdenkingsfeest van Allerheiligen. Wie vandaag dus niet naar de supermarkt gaat loopt het risico om morgen een pizza uit de diepvries te moeten halen. Als deze besprenkeld is met een dikke laag kaas, dan kun je niet echt spreken van een EVA Easy Vegan challenge, niet?
Een planning zorgt ook voor diversiteit in je veganistische voeding. Deze afwisseling zal je helpen de campagne beter vol te houden. Als je meer groentes koopt zal merken dat je soms wel eens creatief zult moeten omspringen met ingrediënten. Een savooikool of knolselder eet je meestal niet in één maaltijd op. Eventjes op voorhand een aantal originele receptjes opzoeken doet je veel bewuster winkelen én afwisselender eten.

Check onze site en die van EVA Easy Vegan

Omdat je helemaal niet alleen bent in deze uitdaging, helpen wij je met veel plezier door deze campagne! Hou regelmatig de site en de Facebookpagina in het oog. We houden ons eraan om elke dag een tip, recept of motiverende boodschap te schrijven. Als je deze volgt zul je op 30 november trots terug kunnen kijken op een veganistische maand genieten!

Laat gerust hieronder een aantal thema’s na die je graag aan bod zou zien willen komen tijdens deze veganistische maand georganiseerd door EVA Easy Vegan. We gaan er graag op in bij één van onze dagelijkse tips!

Veel succes met de EVA Vegan Campagne!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uitgekozen
Gegrilde turkse pepers