Loading...
Veganistisch Algemeen

EVA Easy Vegan Campagne

Woensdag 1 November start de Easy Vegan Campagne van EVA Vzw, doen jullie mee?

Al meer dan 5223 deelnemers zijn ingeschreven om de uitdaging aan te gaan: een maand enkel veganistisch eten.

De campagne focust op 4 thema’s:

Melk moet niet

De eerste week focussen we ons op melk. We maken je wegwijs in de verschillende soorten plantaardige melk, yoghurt, room en dessertjes. En geven je tips om zonder zuivel toch voldoende calcium binnen te krijgen. Boerenkool, noten, zaden, tofu, … er zijn genoeg plantaardige alternatieven die gezond, calciumrijk en lekker zijn.

Zeg je kaasverslaving vaarwel

Kaas is voor veel mensen die minder vlees willen eten een onmisbaar ingrediënt. Tijdens Easy Vegan ontdek je hoe je heerlijke kaasvrije pizza’s bakt, smeuïge sauzen bereidt, die verslavende umamismaak in plantaardige gerechten krijgt en zelf notenkaasjes in elkaar draait.

Vegan@home

Eenvoudige maaltijden die iedereen lekker vindt, daar focussen we op in de derde week. Met veel weekmenu’s en handige boodschappenlijstjes. En natuurlijk besteden we ook aandacht aan iets uitgebreidere etentjes voor feestelijke gelegenheden.

100% Vegan

Ook buitenshuis kun je makkelijker vegan eten dan je denkt. We geven restauranttips, lunchideetjes, handige antwoorden op veelgestelde vragen van vrienden, collega’s en familie en een heleboel andere nuttige tips om een weekje 100% plantaardig te eten.

Niet geheel toevallig is 1 november wereld vegan dag. Hoe zullen jullie het vieren? Laat iets weten in de comments!

Meer info vind je op http://www.evavzw.be/easyvegan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uitgekozen
Gegrilde turkse pepers