Loading...
Veganistische Recepten

Lekkere aziatische vegan wontonsoep

Deze week eventjes wat geëxperimenteer in de keuken. Ik hou van wontonsoep maar het is heel moeilijk om hiervan op restaurant een veganistisch alternatief te vinden. Dus ben ik zelf maar aan de slag gegaan met de wontonvelletjes van bij de Aziatische supermarkt en wat random ingrediënten. De eerste poging was best geslaagd en het recept voor deze vegan wontonsoep is absoluut voor herhaling vatbaar!

Op bezoek in Klein Azië

Ik hou van winkelen in de Aziatische supermarkt. In Azië wordt er zeer weinig gebruik gemaakt van melkproducten omdat die daar moeilijk verteerd worden. Aziaten gaan dus op zoek naar alternatieven en dit maakt het leuk winkelen voor een veganist.

Daarnaast zijn de ingrediënten echt niet duur! Zo kocht ik een nieuwe voorraad aan kruiden zoals gemberpoeder, garam massala, curry,… voor een fractie van wat ik in de normale supermarkt betaal. Kijk zeker ook bij de tofu wanneer je bij de toko bent, van silk tofu kun je lekkere vegan smeerkaas maken.

Hier beschrijf ik het receptje voor de veganistische wontons. Met de bouillon of het soepje kun je zelf experimenteren naar smaak. Ik gebruikte paksoi en Chinese kool, op smaak gebracht met groentebouillon, wat gesnipperde zeewier, geroosterde sesamolie, sojasaus en een lepeltje sambal.

De veganistische wontons

Voor 18 wontons heb je nodig:

  • Wontonvelletjes uit de diepvries
  • 100 gr stevige tofu
  • Een handvol Parijse champignons
  • Verse koriander
  • 2 tl gemberpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • Naar smaak: sambal, peper, zout, sojasaus, look,…

De bereidingswijze is eigenlijk super simpel. Het vullen van de veganistische wontons vraagt wat tijd, maar ik heb deze gevuld tijdens de aperitief, ondertussen was het bouillonnetje aan het trekken. Het nuttige aan het aangename koppelen!

Gooi alle ingrediënten, met uitzondering van de wontonvelletjes, in de keukenrobot en hak alles klein. Je kunt kiezen om grof of fijn te hakken, afhankelijk van hoeveel bite je wil in je vegan wontonsoepje. Proef en kruid desgewenst bij.

Leg elk individueel wontonvelletje als een ruit voor je op een bord. Vul elk velletje met een (kleine) theelepel van de vulling. Maak de randen nat met je vinger en plooi de onderste punt naar boven toe en zorg dat alle randjes mooi op elkaar kleven. Op zich is dit voldoende, maar om zeker te zijn dat ze goed zouden gesloten blijven heb ik ook nog de buitenste hoekjes naar elkaar toe geplooid en met wat water vastgekleefd.

Laat je wontons nu een paar minuten rusten en lichtjes drogen zodat ze niet opengaan tijdens het koken. Kook de wontons nog drie tot vier minuten mee in je soepje en klaar is Kees! Vanaf nu kun jij ook thuis genieten van een heerlijke veganistische wontonsoep!

Hoe maak jij je soepje of bouillon? Suggesties zijn steeds welkom!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uitgekozen
Gegrilde turkse pepers