Loading...
Veganistische Recepten

Bak zelf je eigen veganistische tortilla’s

Als veganist mogen we comfort food niet over het hoofd zien en daarbij mogen veganistische tortilla’s niet ontbreken! Ik vind het makkelijk om altijd Mexicaanse tortilla’s in huis te hebben. Ze kunnen gevuld worden zowel met zoete als met hartige lekkernijen. Zelfs de meest doorwinterde vleeseter zal zijn hart verliezen aan een lekkere gevulde tortilla vol warme en koude groenten. Om de kartonnen smaak van tortilla’s uit de supermarkt te vermijden kun je met onderstaand recept deze Mexicaanse pannenkoekjes zelf bakken wanneer je lekker zin hebt in die comfortabele hap!

Vegan tortilla’s in een handomdraai

De ingrediënten voor deze heerlijke veganistische tortilla’s zijn de volgende:

  • 400 gr bloem (eventueel volkoren)
  • 1 TL zout
  • 1 TL bakpoeder
  • 80 ml plantaardige olie (ik gebruikte zonnebloemolie)
  • 100 ml lauwwarm water

Als je een goede kneedmachine hebt dan kun je alle ingrediënten hier makkelijk in mengen. Ik doe het zelf liever met de hand want ik hou ervan hoe het deeg elastisch wordt. Machinaal of manueel, sowieso hou je best onderstaande volgorde aan voor de ideale vegan tortilla:

  • Voeg eerst alle droge ingrediënten, namelijk de bloem, het zout en de bakpoeder samen in een glazen kom of de kom van je kneedmachine. Eerlijk is eerlijk, om deze wat te mengen gebruik ik wel een vork.
  • Voeg de olie toe en daarna stelselmatig ook het lauwwarme water. Kneed regelmatig en wanneer de deeg een mooie niet plakkerige, elastische structuur heeft, hoef je geen water meer toe te voegen.
  • Strooi wat bloem over je werkoppervlak en knijp 16 tot 18 bolletjes uit het deeg en leg deze op de bloem om te rusten. Ik leg hier steeds een handdoek over en kijk er 15 – 30 minuten niet meer naar om.
  • Ondertussen kan je je vulling klaarmaken of de keuken wat opruimen, aan jou de keus!

Bakken maar!

Na het rusten komt het leukste deel! Zet alvast een koekenpan op het vuur en verwarm hem al op de hoogste stand.Nu neem je elk deegbolletje en met behulp van een deegroller rol je dit uit tot een mooi pannenkoekje. Normaalgesproken hebben deze een diameter van ongeveer 20 cm. Bak dit pannenkoekje in je hete koekenpan, draai het regelmatig om, je wilt geen zwarte tortillas! Als er bubbels ontstaan in het deeg, dan heb je het goed gedaan!Om ze lekker warm en plooibaar te houden leg ik de vers gebakken veganistische tortilla’s steeds in een broodmandje tussen een verse keukenhanddoek.

Inspiratie voor vulling van je veganistische tortilla

Bonen met avocado en tomaatjes vormen een lekkere hartige vulling voor je zelfgebakken veganistische tortilla. Of probeer eens geprakte  banaan, blauwe bessen en geroosterde amandelschilfers voor een origineel dessert.

Laat zeker een reactie na als je dit receptje geprobeerd hebt! Wat is jouw favoriete vulling voor je vegan Mexiaanse wrap of tortilla?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uitgekozen
Gegrilde turkse pepers